Mickovski: S’ka diskutim për gjuhën dhe historinë

Edhe kreu i VMRO DPMNE-së Hristijan Mickovski tha se gjuha dhe identiteti nuk duhet të diskutohen.

Ai para Qeverisë njoftoi për konkluzionet e mbledhjes së mbajtur me partnerët e koalicionit të VMRO-së. Nga kryeministri Zaev dhe Qeveria kërkoi që të mos bëjnë tregti me interesat kombëtare dhe se nuk duhet të preket karakteri antifashist i Luftës Nacional Çliimtare. Ai kërkoi që të pranohet pakica maqedonase në Bullgari. Nga Sofja kërkoi që të mos e bllokojë Maqedoninë, ndërsa nga vendet e BE-së Mickovski kërkoi ndihmë. Ai paralajmëroi takim me liderët e partive opozitare.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like