Kurti: Rezistenca e Jasharëve të Prekazit është unike në vetvete

Estimated read time 1 min read

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në fjalimin e tij në Kuvendin e Kosovës theksoj sakrificën e familjës Jashari për çlirimin e vendit.

Ai 26-vjetorin e nisjes së Epopesë së UÇK-së në Prekaz, ka kujtuar rezistencën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ndaj agresionit serb.

“Në këtë histori të çlirimit dhe shtëtndërtimit, Adem Jashari dhe krejt çka përfaqëson figura e tij ka një hise shumë të madhe, që në të vërtetë është hisja më e madhe që mund ta ketë një njeri në historinë e kombit të tij.Nëse historia është përparimi I vetdijës së popujve për liri atëherë Adem Jashari është emri i përveçëm i njeriut me të cilit ne mund t`i referohemi historisë sonë.”/Gazeta10/

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like