Kovaçev: Nuk mund të flisni bullgarisht paradite, ndërsa maqedonisht pasdite

Është duke u bërë më e qartë pse qëndrimi ynë ndaj Maqedonisë së Veriut është i tillë – ka të bëjë me kapërcimin e urrejtjes, një nga vlerat themelore të BE-së, tha eurodeputeti Andrej Kovaçev për “BTV”.

Sipas tij, udhëheqësit e Maqedonisë së Veriut nuk tregojnë se ata janë distancuar nga urrejtja dhe kundërshtimi që nga koha e totalitarizmit, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Komisioni duhet të punojë vetëm në bazë të të dhënave historike. Ata besojnë se Bullgaria nuk do të shkaktonte ndonjë problem në lidhje me Maqedoninë e Veriut. Grekët në çdo shenjë treguan atë që duhet shkruar, dhe ne jemi vendet më të afërta dhe më vëllazërore në të dy anët e kufirit, ndërsa ata e konsideruan si dobësinë tonë. Ju nuk mund të flisni bullgarisht deri në mesditë, dhe maqedonisht pasdite, tha ai.

Advertisement

Ai kujtoi se mbi 100.000 njerëz nga Maqedonia e Veriut morën shtetësinë e Bullgarisë.

“Ne nuk u heqim atyre të drejtën e tyre për vetëvendosje. Kemi një problem vetëm me interpretimin e historisë”, komentoi Andrej Kovaçev.

Sipas tij, Maqedonia e Veriut nuk dëshiron të përmbushë lidhjet ekonomike me Bullgarinë./Telegrafi

Advertisement
Advertisement

You May Also Like