Jeff Bezos fiton 14 miliardë dollarë për një javë

Megjithë pasigurinë rreth rezultateve të zgjedhjeve presidenciale, tregu i aksioneve në SHBA kishte javën e tij më të mirë që nga prilli, duke ndihmuar disa nga më të pasurit në botë të shtojnë miliarda dollarë në pasuritë e tyre.

Rritja e tregut të aksioneve, ka bërë që personi më i pasur në botë, themeluesi dhe CEO i Amazon Jeff Bezos, të shtojë në pasurinë e tij rreth 14 miliardë dollarë më shumë këtë javë, duke i dhënë atij një vlerë neto prej 193.4 miliardë dollarësh, shkruan Forbes.

Midis të premtes, 30 tetorit dhe të premten, 6 nëntor, aksionet e Amazon u rritën mbi 9%, transmeton Telegrafi.

Përveç Amazon, aksione të tjera të mëdha të teknologjisë u rritë gjithashtu këtë javë.

CEO i Facebook Mark Zuckerberg, personi i katërt më i pasur në botë, gjithashtu pa pasurinë e tij të rritet këtë javë. Me aksionet e Facebook në rritje prej 11.5% këtë javë, vlera e tij neto u rrit me gati 11 miliardë dollarë, në 107.7 miliardë dollarë.

Fitues të tjerë të mëdhenj këtë javë: Personi i dytë më i pasur në botë, kryetari dhe CEO i LVMH, Bernard Arnault, fitoi 11 miliardë dollarë, duke e çuar pasurinë e tij në 124,3 miliardë dollarë.

Advertisement

Themeluesit e Google Larry Page dhe Sergey Brin, ndërkohë, panë pasuritë e tyre të rritej përkatësisht 5.7 miliardë dollarë dhe 5.5 miliardë dollarë, pasi aksionet e Google gjithashtu patën një javë të fortë, duke kërcyer gati 9%.

Pasuria neto e CEO-s së Tesla-s, Elon Musk u rrit me 7.8 miliardë dollarë këtë javë pasi aksionet e prodhuesit të automjeteve të tij elektrike u rritën me 10.8% gjatë asaj periudhe. Personi i pestë më i pasur në botë, Musk zotëron 21% të aksioneve në kompani dhe tani vlen 94.8 miliardë dollarë.

Bill Gates, personi i tretë më i pasur në botë, pa pasurinë e tij duke u rritur 5.4 miliardë dollarë – duke e shtyrë vlerën e tij neto deri në 118.2 miliardë dollarë që nga 6 nëntori. Gates, i cili themeloi Microsoft në 1975, ka shitur ose dhënë shumë nga aksionet e tij në kompani.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like