Breaking News :

nothing found
01-02-2023

Hulumtim i ri: Ky grup gjaku është më i mbrojtur se të tjerët nga Covid-19

Advertisement

Disa nga studimet më të fundit shkencore mbi koronavirusin dhe përpjekjet për të gjetur barna dhe vaksina anti-COVID-19 tani janë të njohura për publikun e gjerë. “Reuters” raporton se një studim i madh i bërë në Kanada ofron prova se njerëzit që kanë grup gjaku zero ose janë Rh negativë janë në një rrezik më të ulët të kontraktimit të koronavirusit. Nga 225,556 kanadezë të testuar për virusin, ata me grup gjaku zero kishin 13% më pak të ngjarë të zhvillonin COVID të rëndë se ata me lloje të tjera të gjakut, sipas Annals of Internal Medicine. Njerëzit e çdo grupi gjaku që janë Rh-negativë ishin gjithashtu disi të mbrojtur, veçanërisht nëse kishin një grup gjaku zero negativ./Reuters

Advertisement

Read Previous

Gjermani: Të paktën 4 të vdekur nga makina që godet këmbësorët

Read Next

Zhelina, Komuna e parë që digjitalizon urbanizmin