Fshati ku shitet veshka për mbijetesë

Advertisement

Në Nepal është një fshat, i qujatur Hoske dhe është të gjithë banorët atje janë jashtëzakonisht të varfër, dhe për të mbijetuar ata ranë në kontak me trafikantë organesh, dhe pa menduar shumë shitën veshkët e tyre, për të siguruar jetën e familjarëve të tyre, duke parë se të ardhurat e tyre nuk buron nga askund. Kështu, ky fshat edhe pse ka një emër zyrtar të gjithë e njohin me “Fshati i Veshkave”, pasi që tema më e përfolur atje është kjo e fundit.

Ajo çka është për t’u habitur këtu është se ka raste ku ky organ shitet për 150 dollarë, nga jeta e varfër ata detyrohen ta falin gati vetëm për pak ushqim, por çmimi arrin nganjëherë edhe në 2.000 dollarë.

Trafikantët, i marrin këta banorë dhe i dërgojnë në Jug të Indisë dhe atje i kryejnë të gjitha transplantimet, dhe i shesin në tregun e zi.

Advertisement

Read Previous

BDI, BESA dhe AAA zyrtarizojnë kandidaturat për Çairin

Read Next

Rama për zjarrvënësit: Barbarët të kalben në burg!

%d bloggers like this: