Breaking News :

nothing found
29-03-2023

Carovska: Pushimi nuk do të fillojë më herët, protokollet nëpër shkolla po respektohen

Advertisement

Nuk ka arsye pse pushimi të fillojë më herët dhe të shkurtohet mësimi, sepse nuk kemi rritje drastike të numrit të mësimdhënësve dhe nxënësve pozitiv, tha ministrja e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska.

“Që të mund të flasim për pushim para kohe duhet duhet të kemi argumente pse do ta bënim këtë, pse do të shkurtonim në mënyrë shtesë mësimin e nxënësve, i cili po zhvillohet në vazhdimësi, pa pasur eskalim të të infektuarve nëpër shkolla. Nën një për qind është numri i përgjithshëm i mësimdhënësve të infektuarve pozitiv ndërsa më pakë se 0,06 për qind nxënësit. Kjo tregon se në pajtim me planin me të cilin zhvillohet mësimi nga një tetori, mësimi duhet të vazhdojë, derisa të ndryshojë situata në mënyrë drastike”, tha Carovska në Televizionin 24.

Ministrja potencoi se nuk ka rritje të madhe të numrave të mësimdhënësve pozitiv në Kovid-19. Sipas raportit të fundit numri i rasteve aktive të mësimdhënësve të cilët kanë qenë fizikisht prezentë në mësim është 280. Carovska përgënjeshtroi pretendimet e SASHK se aktualisht ka mbi 1.000 mësimdhënës të infektuar.

Advertisement

Read Previous

KE marrëveshje me “Curevac” për vaksinën kandidate antiCOVID-19

Read Next

Rexhepi: Musa Xhaferi dhe Blerim Bexheti me kerkuan te jape doreheqje