Breaking News :

nothing found
28-06-2022

Carovska: Edukimi seksual do të zbatohet në Shkup dhe Tetovë

Advertisement

Pilot plani për edukimin seksual do të zbatohet në tri shkolla që janë në Shkup dhe një që është në Tetovë”, ka thënë ministrja e Arsimit Mila Carovska . Dy prej shkollave do të jenë në zonat urbane dhe dy në zonat rurale, njofton nmk-post.

Bëhet fjalë për katër shkolla, tre prej të cilave janë në Shkup dhe një në Tetovë. Trajnimi i mësuesve ka filluar dje nga Byroja për Zhvillimin e Arsimit dhe kryhet me ndihmën e një akademie dhe organizate të shoqërisë civile, tha Carovska sot gjatë një vizite në shkollën “Zlaten Sremec” në Kisela Voda”, deklaroi Milla Carovska.

Programi pilot për edukimin gjithëpërfshirës seksual në vend, i shpallur nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, filloi zyrtarisht dje me trajnimin e mësuesve. Futja e arsimit gjithëpërfshirës seksual në shkollat ​​fillore, sipas Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, do të nënkuptojë promovimin e barazisë gjinore, por edhe parandalimin e ngacmimeve seksuale dhe dhunës. Ky edukim nënkupton njohjen e mënyrave të mbrojtjes, sjelljes dhe sfidave që nga puberteti dhe zhvillimi i sjellin adoleshencës./Northmacedonia-post/

Seen by Agron at 11:58
Advertisement

Read Previous

Panovski: Nëse s’ka infektime në fundvit, shpejt do ta fitojmë imunitetin e tufës

Read Next

AKSIDENT I RËNDË, VDES NJË PERSON E LËNDOHEN DISA TË TJERË

%d bloggers like this: