Biden feston ditëlindjen, mësoni sa vite i mbush

Presidenti i zgjedhur Joe Biden mbush sot 78 vjeç. Pikërisht pas dy muajsh, ai do të marrë frenat e një kombi të përçarë politikisht, duke u përballur me krizën më të rëndë shëndetësore në një shekull, papunësinë e lartë dhe llogaritjen e padrejtësisë racore.

Ndërsa lufton me këto çështje, Biden do të përpiqet të arrijë një tjetër qëllim: Të demonstrojë para amerikanëve se mosha nuk është veçse një numër dhe ai është në gjendje të punojë.

Biden do të betohet si presidenti më i moshuar në historinë e kombit, duke spostuar Ronald Reagan, i cili u largua nga Shtëpia e Bardhë në 1989 kur ishte 77 vjeç dhe 349 ditësh.

Advertisement

Mosha relativisht e përparuar e Biden gjithashtu i jep një premium më të lartë cilësisë së stafit të tij, tha Baker si zgjedhja prej tij e senatores Kamala Harris, gati 20 vjet më të re se ai. Biden e ka përshkruar veten si një president pa e ka përjashtuar kandidimin për një mandat të dytë./BBC/

Advertisement
Advertisement

You May Also Like