Bekteshi: Hotelet në Kodrën e Diellit do të privatizohen

Kreshnik Bekteshi, Ministri i Ekonomisë, njoftoi sot se vitin e ardhshëm do të shpallet thirrja publike për privatizim ose marrje nën një partneritet publik-privat të qendrës turistike të Elem Tours në “Kodra e Diellit”.

“Edhe para krizës, ne përfunduam përgatitjet për studimin e fizibilitetit dhe kujdesin e duhur, por jo vetëm atje, por edhe në të gjitha objektet e Elem Tours”, tha Bekteshi, duke iu përgjigjur në pyetjen e gazetarëve.

Ministri konfirmoi se një ofertë është dërguar në Kosovë për veprim të përbashkët në kërkimin e një partneri dhe nëse nuk merret asnjë përgjigje, Maqedonia do të vazhdojë vetë.

Advertisement

“Vitin e ardhshëm do të ketë një thirrje publike për vendpushimin e skive për privatizim të plotë ose partneritet publik-privat. Elem Tours ka lehtësi hoteliere këtu, të cilat nga ana tjetër do të shkojnë në privatizim të drejtpërdrejtë”, tha Bekteshi./Telegrafi/

Advertisement
Advertisement

You May Also Like