Breaking News :

nothing found
10-06-2023

BE do të siguron 70 milionë euro për vaksina në Ballkanin Perëndimor

Advertisement

Komisionerja Evropiane për Shëndetësinë, Stella Kyriakides, nga Parlamenti Evropian njoftoi sot se BE do të sigurojë 70 milion euro në grante për vendet e Ballkanit Perëndimor për të siguruar vaksina nga BE.
Komisioneri i BE-së për Shëndetësinë iu drejtua këtë mëngjes deputetëve të Parlamentit Evropian mbi situatën me vaksinimin në BE, por edhe në vendet e treta partnere të BE-së me të ardhura më të ulëta, përfshirë Ballkanin Perëndimor.
Kyriakides tha se përmes Kovacs, mekanizmi global për prokurimin e vaksinave, ku BE është donatori më i madh, BE do të ndihmonte vendet e Ballkanit Perëndimor të vaksinojnë grupe me përparësi siç janë punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe njerëzit në nevojë.

– Ne do të sigurojmë një grant prej 70 milion euro për Ballkanin Perëndimor në mënyrë që ata të mund të blejnë vaksina nga vendet anëtare të BE. Ne jemi gjithashtu duke punuar me Organizatën Botërore të Shëndetësisë për të siguruar mbështetje të menjëhershme prej 50 milion eurosh për vaksinimin në Ballkanin Perëndimor dhe vendet fqinje, tha Komisioneri i BE për Shëndetin.

BE është e përkushtuar të mbështesë vendet me të ardhura të ulëta për të marrë vaksina të shpejta dhe efektive, por procesi është i ngadaltë. Maqedonia Veriore mori premtime nga dy shtete anëtare fqinje të BE, por dje vendi mori vaksinat nga Serbia.

Advertisement

Read Previous

PSD-ja vendos fytyrën e Albin Kurtit në kontejnerët e bërllokut

Read Next

Banorët e prekur nga tërmeti në zonën e Plazhit të Durrësit: S’kemi ku të rrimë