Breaking News :

nothing found
04-12-2022

Zaev: Përmes historisë të ndërtojmë ura të bashkëpunimit

Advertisement

Historinë t’ua lëmë historianëve. Mund ta shfrytëzojmë historinë në mënyrë pozitive. Ajo na bashkon, na bën bashkë dhe përmes saj mund të ndërtojmë ura të bashkëpunimit dhe vëllazërisë akoma më të madhe. Ajo histori e përbashkët, nëse e bëjmë më shumë maqedonase, apo më shumë bullgare, mund të jetë mollë sherri dhe të shkaktojë konflikte, thotë kryeministri Zoran Zaev në intervistë për Dojçe Velen në gjuhën maqedonase.

Kryeministri Zaev publikoi link nga e tërë intervista në profilin e tij në Fejsbuk, por ndau edhe video segmente në të cilat thekson se historia nuk është punë e politikanëve.

“Kemi Marrëveshje të shkëlqyeshme në të cilën kam shpresa të mëdha. Besoj se prizmën e qasjes së matur, evropiane, mund ta shfrytëzojmë pozitivisht”, përmendi Zaev.

Advertisement

Read Previous

Amerikanët e parë do të mund të vaksinohen për koronavirus më 11 dhjetor

Read Next

Ameti: Kongresi i Manastirit një nga ngjarjet më të mëdha për mbarë popullin shqiptar