Një tjetër vend evropian po planifikon testimin masiv të popullit për koronavirus

Austria po planifikon një kontroll në masë për mbarë popullatën e saj që pritet të ndodhë pas izolimit te dytë që nis javën e ardhshme.

Njoftimin e bëri vet kryeministri Sebastian Kurtz teksa foli për një hap të guximshëm si ai që bëri Sllovakia, e cila dy javë më parë testoi brenda një fundjave 2/3 e popullatës së saj, prej të cilëve më pak se 1% rezultuan bartës të koronavirusit.
Advertisement

Kjo është një strategji që pritet të japë rezultate konkrete tha Kurtz, dhe për të ndarë sa më parë mundësinë e gëzimit në festat e fundvitit./Alsat

Advertisement
Advertisement

You May Also Like