Një asteroid me madhësinë e një rrokaqiell sot do të kalojë pranë Tokës, ka njoftuar NASA

Estimated read time 1 min read

Një asteroid i madh sa një rrokaqiell do të kalojë sot 2.7 milionë kilometra nga Toka, njoftoi agjencia amerikane e hapësirës (NASA) dhe mediat botërore.

NASA vlerëson se asteroidi është midis 210 dhe 480 metra i gjerë. I zbuluar në vitin 2008, asteroidi është emërtuar “2008 OS7”

Fluturimi i sigurt është një nga disa asteroidë këtë javë. Dhe tre asteroidë shumë më të vegjël do të kalojnë padëmshëm nga Toka sot. Këta asteroidë nuk janë më të mëdhenj se dhjetë metra në diametër. Dy asteroidë do të kalojnë pranë Tokës nesër, ndërsa një asteroid dy herë më i madh se OS7 2008 do ta bëjë këtë të dielën.

Advertisement

Asteroidi 2008 OS7 nuk parashikohet të kthehet pranë Tokës deri në vitin 2032, por do të jetë një takim shumë më i largët, pasi më pas do të jetë më shumë se 72 milionë kilometra larg Tokës.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like