Breaking News :

nothing found
10-06-2023

Maqedonia shteti më i dobët në Ballkan me fu qi ush tarake

Advertisement

Organizata botërore Global FirePower ka publikuar listën e shteteve më të fuqishme në botës sa i përket ush trisë dhe fu qisë ush tarake.

Në botë shteti më i fuqishëm është SHBA-të, e ndjekur nga Rusia, Kina, Indija dhe Japonia.

Në Ballkan, shtet më i fuqishëm është Serbia e ndjekur nga Kroacia, Slovenia, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut që zë vendin e 133 në botë me një indeks vlerësues prej 5.0801.

Në Evropë listës i prinë Franca, e ndjekur nga Britania e Madhe, Turqia, Italia dhe Gjermania. Shteti më i dobët me us htri është Butani.

Ndërsa, në përbërjen e listës ndikojnë 50 faktorë, si numri i ushtarëve, av ionëve, tank eve dhe fu qia fin anciare e investuar./GazetaLajm

Advertisement

Read Previous

Janë mbledhur votat e nevojshme për shkarkimin e Mickovskit?

Read Next

Të dhënat nga Britania tregojnë se vaksinat po funksionojnë, bie ndjeshëm rreziku i infektimit