Maqedoni – Nje i ri nderron jete nga Covid

Estimated read time 3 min read

Një pacient tridhjetë e gjashtë vjeçar nga Demir Hisari ka ndërruar jetë ditë më parë në Klinikën Infektive në Shkup nga Covid 19. Por familjarët e tij po reagojnë, siç thonë ata, ndaj trajtimit joadekuat. Tashmë e ndjera me simptoma fillestare të gripit dhe saturim të ulët është transferuar në sëmundje infektive në Shkup më 15 janar.

“Ata e testojnë dhe ai del pozitiv për Covid. Të nesërmen, ngopja e tij përmirësohet dhe ai lidhet me mbështetjen e oksigjenit. Të mërkurën i heqin suportin e oksigjenit, ai merr frymë vetë. Ai ishte i pakënaqur me trajtimin e përditshëm të stafit në klinikë, nga mos rregullimi i shtratit si duhet, deri te venipunktura, duke mos i gjetur një venë. Dëshiruan t’i bëjnë bronkoskopinë të dielën, kur gjithçka ishte mirë, ai u ndje i shëndoshë, kur pas disa orësh e thirrën se ka vdekur”, thotë Aleksandar Ivanovski, i afërmi i një pacienti të vdekur.

Ministria e Shëndetësisë thotë se Klinika për Sëmundje Infektive është e punësuar nga profesionistë me përvojë, të cilët kanë punuar me përkushtim dhe profesionalizëm gjatë pandemisë.

“Klinika raporton se në raport me pacientin, të gjithë pacientët, pavarësisht diagnozës së tyre, trajtohen dhe kujdesen profesionalisht. Ata shprehin ngushëllimet më të thella për familjet që kanë humbur betejën me sëmundjen, pavarësisht diagnozës dhe moshës së tyre. Sipas raportit të fundit nga komisioni i cilësisë, klinika raporton se nuk ka asnjë ankesë nga një pacient i shtruar dhe as nga një pacient i ekzaminuar ambulator”, deklaroi Ministria e Shëndetësisë.

Advertisement

Aleksandri thotë se i afërmi i tij ishte një atlet që nuk kishte vese. Ndryshe, në vend në javën e tretë të këtij viti janë raportuar 1675 raste të reja të gripit dhe sëmundjeve të ngjashme me gripin, që është 41,7% më shumë në krahasim me javën paraprake, tha Instituti i Shëndetësisë Publike. Numri i përgjithshëm i rasteve këtë sezon është 5175. Krahasuar me të njëjtën periudhë të sezonit të kaluar ka një rritje prej 22.3%, dhe krahasuar me 13 sezonet e fundit ka një rritje prej 34.6%. Në një muaj 6 persona humbën betejën me gripin. Kulmi pritet të jetë javën e ardhshme.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like