Holandë/ Ndalohen fishekzjarret në natën e Vitit të Ri

Një vit i lënë në hije nga pandemia e koronavirusit nuk do të shuhet me zhurmën e zakonshme në Holandë pasi qeveria njoftoi të premten se po ndalon shitjen dhe përdorimin e fishekzjarreve. Nata e Vitit të Ri në Holandë festohet tradicionalisht me fishekzjarre dhe qytete të mëdha që organizojnë shfaqje fishekzjarresh në shkallë të gjerë që tërheqin mijëra shikues.

Sidoqoftë, është gjithashtu një nga ditët më të ngarkuara të vitit për spitalet që trajtojnë njerëzit e lënduar. Vitin e kaluar, 1,300 njerëz shkuan në spital me lëndime të lidhura me fishekzjarret gjatë festimit të Vitit të Ri. Ndalimi i fishekzjarrëve në prag të Vitit të Ri, synon të lehtësojë ngarkesat në spitalet që janë tashmë të mbushur me pacientë me COVID-19. Qeveria njoftoi një plan kompensimi prej 40 milionë euro për shitësit e fishekzjarrëve për të ndihmuar në mbulimin e kostos së magazinimit të aksioneve të pashitura. Vetëm fishekzjarret më të lehta, të tilla si xixëllonjat e dorës, do të lejohen.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like