“Hëna po tkurret”- Shkencëtarët lëshojnë paralajmërimin e frikshëm

Estimated read time 1 min read

Shkencëtarët thonë se sateliti i Tokës, Hëna është duke u tkurrur si “rrush i thatë” duke nënkuptuar se njerëzit mund të mos jenë në gjendje ta bëjnë banueshme, sipas gjetjeve të publikuara në Revistën e Shkencave Planetare. Kjo vjen derisa kompani të shumta hapësinore shpresojnë që një ditë të ndërtojnë një bazë në Hënë për të hulumtuar jetën në hapësirë. Problemet tek Hëna si duket filluan prej se u formua për herë të parë rreth 4.53 miliardë vjet më parë.

Advertisement

Brendësia thonë shkencëtarët filloi të ftohet dhe gjatë qindra milionë vjetëve të fundit, kjo ftohje ka çuar në tkurrjen e saj 100 metra në perimetër.

Kjo tkurrje ka vazhduar gjerë më sot.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like