• 27-09-2021

EVN Maqedoni ndau tablet kompjuterë për gjeneratën e re “20-20-20” të nxënësve në Gostivar

Njëzet e tre nxënës të gjeneratës së dytë të projektit “20-20-20” në SHMTK “Gostivari” pranuan tablet kompjuterë për mësim dixhital
Gostivar, 13.11.2020 – EVN Maqedoni vijon me realizimin e projektit për arsimim të dyfishtë “20-20-20”. Në kuadër të këtij projekti, EVN sot zyrtarish ndau tablet kompjuterë për njëzet e tre nxënës të gjeneratës së dytë të paraleles ”20-20-20” pranë SHMTK “Gostivari” në Gostivar.

Në pranim-dorëzimin e tablet kompjuterëve ishin të pranishëm përfaqësues të EVN Maqedoni si dhe përfaqësues të SHMTK “Gostivari”. Udhëheqësi i Qendrës Energo të Konsumatorëve të Tetovës, z. Ardit Sadiku foli për rëndësinë e mbështetjes së më të rinjve gjatë kësaj periudhe të dixhitalizimit.
„Jemi krenar që gjatë kohës së pandemisë i ndihmojmë të rinjtë në segmentin më të rëndësishëm të jetës së tyre – edukimin. Të gjithë jemi dëshmitarë se në normalitetin e ri të jetesës, dixhitalizimi u bë pjesë e pandashme e jetës së çdo njeriu, veçanërisht për nxënësit. E gjithë kjo situatë ka imponuar mënyrë të re të nevojshme të funksionimit dhe edukimit, ndërsa nga ana tjetër, sigurimi i pajisjeve dixhitale përfaqëson barë të madhe për më të rinjtë.“, deklaroi z. Sadiku.

Drejtori i shkollës, z. Besir Saliu, e shprehu kënaqësinë e tij nga bashkëpunimi me EVN dhe zhvillimin e vazhdueshëm të projektit.
„Projekti EVN “20-20-20” është një projekt i veçantë që zgjoi interes të madh tek nxënësit e Gostivarit dhe rajonit. Këtë vit u regjistrua gjenerata e dytë e nxënësve, ndërsa numri i të interesuarve ishte tepër i madh. Nxënësit e EVN klasave janë shumë të kënaqur dhe tregojnë sukses të madh falë mentorimit të shkëlqyeshëm të punonjësve të kompanisë.“ deklatoi z. Saliu.

Gjenerata e katërt e projektit “20-20-20” u regjistrua në shkollën “Mihajlo Pupin” këtë vit në Shkup. Në suaza të projektit, në vitin 2019 u hap edhe EVN paralelja e parë në Gostivar. Nxënësit që janë pjesë e këtij programi zhvillojnë punë praktike sipas standardeve evropiane dhe fitojnë aftësi të kërkuara në tregun e punës. Përveç tablet kompjuterëve, nxënësit kanë në dispozicion kabinete të pajisura me pajisje dhe materiale të dhuruara nga Kompania, që janë të njetja me ato që përdoren nga punonjësit e saj gjatë kryerjes së punës së përditshme. Nxënësit në procesin e të mësuarit përmes punës, janë të mentoruar nga elektro-montues profesionistë dhe elektro-inxhinierë të EVN-së dhe pas përfundimit të suksesshëm të arsimit do të kenë mundësi të punësohen në kompani.

Read Previous

Vaksina gjermane mund të ruhet në frigorifer tre muaj

Read Next

Në kontrollim teknik janë dërguar 58 autobusë dhe furgonë

%d bloggers like this: