Eksperti zviceran: Vetëm të vaksinuarit të udhëtojnë jashtë vendit

Rezistenca ndaj vaksinimeve është e konsiderueshme në Zvicër. Një studim i bërë në nëntor 2020 sugjeron që vetëm 16% e popullsisë do të vaksinohej menjëherë nëse do të kishte një vaksinë të aprovuar Covid-19, raportoi 20 Minuta.

Më shumë se një e katërta (28%) e të anketuarve thanë se do të refuzonin, duke lënë një shumicë të cilët thanë se do të vendosnin në një moment në të ardhmen.

Qeveria e Zvicrës e ka bërë të qartë se vaksinat Covid-19 nuk do të jenë të detyrueshme. Sidoqoftë, mungesa e entuziazmit të Zvicrës për një vaksinë Covid-19 ka bërë që disa ekspertë shëndetësorë që mendojnë gjatë se si të bindin publikun për përfitimet e vaksinimit, përcjell albinfo.ch.

Të tjerët, siç është eksperti i sëmundjeve infektive Andreas Widmer, po pyesin nëse mund të jetë e nevojshme të shkohet përtej fushatave informuese dhe të stimulohet popullata.

Advertisement

Duke folur për gazetën “SonntagsZeitung”, Andreas Widmer tha se nuk është i bindur që informimi i publikut do të jetë i mjaftueshëm. Ai mendon se stimujt për të bindur njerëzit do të ishin më efektive. Një nga sugjerimet e tij është që të lejojë vetëm ata që janë vaksinuar ose që kanë rezultuar negativë të udhëtojnë jashtë vendit me aeroplan, autobus ose anije udhëtimi, sipas 20 Minutes.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like