“Duke pritur vaksinat do të kryejmë punën vetë në mënyrë natyrale”

Mjeku Dragan Danillovski theksoi se duke marrë parasysh pritjen e vaksinave dhe zgjatjen e vaksinimit, ne mund ta bënim punën vetë.

“Në pritje të vaksinave, ne do ta bëjmë punën tonë në një mënyrë natyrale, sipas disa llogaritjeve, kemi diku midis 42 dhe 45% të qytetarëve të përfshirë me infeksion, pavarësisht nëse ato janë asimptomatike ose me simptoma, domethënë rreth 750.000 qytetarë.

Rreth 1.6 milion qytetarë përdorin shërbime shëndetësore në Maqedoni. Me këtë dinamikë në 2-3 muaj do të arrijmë pragun e imunitetit kolektiv, pra për kë do të jenë vaksinat?

Advertisement

Epidemia është befasuese duke marrë parasysh që ne jemi kampionë në Ballkan kur bëhet fjalë për ‘disponimin’ për vaksinimin, rreth 49% e qytetarëve nuk janë në gjendje të vaksinohen”, tha epidemiologu Dragan Danilovski./Telegrafi/

Advertisement
Advertisement

You May Also Like