Covid/Shpresa për vaksinën, virusi ndryshon deri në 100 herë më pak se HIV

Virusi Sars-CoV2  ndryshon 10-100 herë më pak se ai HIV, gjë që rrit shpresën e shkencëtarëve për zhvillime pozitive të vaksinës efikase. Kshtu ka deklaruar Maria Rosaria Capobianchi, docente e Biologjisë Molekulare në Laboratorin e Virologjisë në Institutin Spallanzani, i pari që ka izoluar virusin në Itali.

Advertisement

“Lajmi i mirë është që ka një genomë të qëndrueshme dhe më pak të ndryshueshme, çka e bën më të lehtë zhvillimin e një vaksine efikase”, ka shpjeguar ajo./Opinion.al

Advertisement
Advertisement

You May Also Like