Zgjedhjet në Kroaci – ja kush është duke i fituar

Estimated read time 1 min read

Me 46,19 për qind të votave të numëruara, partia e kryeministrit aktual të Kroacisë, Andrej Pelnkoviç, është duke prirë dukshëm, e ndjekur nga koalicioni që drejtohet nga presidenti kroat, Zoran Milanoviç.

Me këto vota të procesuara, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kroaci, ka bërë të ditur se partia e Plenkoviç-it ka siguruar 64 mandate, i ndjekur nga koalicioni i SDP-së, që udhëhiqet nga Milanoviç, me 42 mandate.

Advertisement

“Domovinksi Pokret” me këto vota të numëruara ka siguruar 13 mandate, ndjekur nga “Most” me 9, derisa deri më tani partia “Mozemo” ka 7 ulëse në parlament dhe “IDS” ka siguruar vetëm 4 mandate.

Ndryshe, rreth 450,000 votues, më shumë se katër vjet më parë, votuan të mërkurën pasdite në zgjedhjet e 11-ta parlamentare të Kroacisë.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like