Një grua nga Shkupi me identitet të rremë merrte kredi të shpejta

Estimated read time 1 min read

SPB Struga ka paraqitur kallëzim penal kundër R.S.(45) nga Shkupi për shkak të ekzistimit të shkaqeve të dyshimit për “mashtrim”, “keqpërdorim të të dhënave personale” dhe “dëmtim dhe qasje të paautorizuar në sistem kompjuterik”, njofton MPB.

Gjatë vitit 2023, duke përdorur identitet të rremë, ka hapur dy kompani në Strugë dhe ka lidhur kontratë pune me tre persona, pas së cilës ka përdorur të dhënat e tyre dhe ka bërë aplikim elektronik për kredi të shpejtë në emër të tyre. Më pas ajo i ka transferuar paratë e miratuara në një llogari tjetër transaksioni dhe i ka përdorur për nevojat e saj. Në këtë mënyrë, parashtruesi i kërkesës ka përfituar përfitim pasuror prej 319 706 denarë.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like