Biden: Do të jetë mirë nëse Trump qëndron në fletëvotim

Estimated read time 2 min read

Presidenti i SHBA Joe Biden mendon se është në rregull që ish-presidenti Donald Trump të mbetet në fletëvotimin në zgjedhjet presidenciale në nëntor të këtij viti.

Biden e tha këtë në përgjigje të pyetjes së një gazetari, pak para se të hipte në një avion në rrugën e tij për në bazën ushtarake Andrews në shtetin amerikan të Maryland, nga ku u nis për në Florida, raportoi NBC News.

Komentet e Biden vijnë pasi Gjykata e Lartë e SHBA javën e ardhshme do të dëgjojë argumentet në një çështje që mund të përcaktojë nëse Trump ka të drejtë të jetë në votim.

Biden tha muajin e kaluar se Trump “me siguri po mbështeste kryengritjen”, duke iu referuar sulmit të mbështetësve të tij në Kapitol në janar 2021, pasi ai bëri akuza se zgjedhjet presidenciale të vitit 2020 ishin manipuluar.

Advertisement

Javën e ardhshme, Gjykata e Lartë do të dëgjojë argumentet gojore në një çështje votimi në shtetin amerikan të Kolorados që mund të ndikojnë nëse Trump mund të kandidojë në zgjedhjet paraprake të GOP atje dhe në shtete të tjera.

Gjykata e Lartë e Kolorados vendosi muajin e kaluar se Trump shkeli një dispozitë në Amendamentin e 14-të të Kushtetutës së SHBA që thotë se një zyrtar amerikan që është “angazhuar në rebelim” nuk mund të mbajë poste publike dhe për këtë arsye nuk mund të kandidojë për post.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like