Xhavit Haliti: Serbia ka një plan të rrezikshëm për Kosovën dhe Ballkanin

Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Xhavit Haliti, thotë që Serbia ka një plan të rrezikshëm për Kosovën dhe Ballkanin.
Haliti tha që përpjekja e tyre [Serbisë] është që të mos arrijmë që të jemi shtete stabile.

“22 vjet nga çlirimi – Kosovën e ka gjetur në njëfarë mënyrë më shumë për shkak të mospajtimeve dhe grindjeve koti mes partive politike dhe protagonistëve të caktuar për shkaqe të shumta. Nga mos përvoja dyshoj se ka hyrë një sistem i cili është i përgatitur nga memorandumi i dytë i Akademisë së Shkencave të Serbisë, jo veq për Kosovën, por edhe për Kroacinë, Bosnjën, Maqedoninë; në përgjithësi për të gjitha ish republikat dhe krahinat që janë quajtur atëhere të Jugosllavisë”.

Read Previous

Zyrtari serb: Ka presion të madh ndaj Beogradit, do të insistojmë në formimin e Asociacionit

Read Next

Borisov: Anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE është qëllim strategjik i Bullgarisë

%d bloggers like this: