Breaking News :

nothing found
23-09-2023

Të dhënat shokuese nga Gjermania dhe Britania, studentet “shesin trupin” për të mbuluar shpenzimet

Advertisement

Të dhënat shokuese nga Gjermania dhe Britania, studentet “shesin trupin” për të mbuluar shpenzimet
Për të paguar shkollimin dhe qiratë, shumë studentë në Britani dhe Gjermani kanë zgjedhur të prostituohen. Lucy nuk kishte asnjë mundësi tjetër. Ajo humbi punën e saj për shkak të pandemisë dhe nuk mund të gjente një tjetër. Dhe për shkak se paratë për shkollimin dhe për të paguar qiranë e shtëpisë nuk i mjaftonin, ajo kuptoi që prostitucioni ishte e vetmja mënyrë.

“Gjithmonë kam preferuar seksin dhe ishte mënyra e vetme për të kombinuar punën dhe studimin”. Lucy filloi duke postuar foto në faqen erotike OnlyFans dhe pak më vonë filloi të takohej me “klientë”.

Të studiosh në Britani është e shtrenjtë. Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar paguajnë tarifa shkollimi deri në 11 mijë euro në vit, ndërsa për të huajt tarifat e shkollimit janë më shumë se dyfishi.

Duke i shtuar edhe koston e lartë të jetesës, jeta bëhet e papërballueshme. Mbi 65% e studentëve punojnë paralelisht ndërsa studiojnë, pavarësisht se kredia studentore është mesatarisht 3 223 më e ulët se kostoja e jetesës.

Sipas një sondazhi, “Save the Student” , 3% e studentëve financojnë studimet e tyre duke punuar në industrinë erotike dhe se një shtesë prej 9% e të anketuarve po mendojnë ta bëjnë diçka të tillë. Përfaqësuesit e studentëve në Universitetin Kingston vlerësojnë se rreth 70,000 studentë në Mbretërinë e Bashkuar, shumica prej tyre femra, fitojnë para nga prostitucioni.

E megjithatë: në sferën publike çështja e studentëve që prostituohen ose fitojnë jetesën duke punuar për faqet e internetit erotike nuk luan pothuajse asnjë rol në MB. Ky fakt duhet të merret parasysh kur qeveria konservatore e Boris Johnson e quajti skandal iniciativën e përfaqësuesve të studentëve në Universitetin Durham për të ndihmuar, mbështetur dhe informuar studentët rreth tregut seksual.

Universiteti i Leicester-it i kishte siguruar më parë studentët e tij se ishte e ligjshme që ata të paguheshin në favor të seksit, të quajtur Sugar Daddies. Edhe përfaqësuesit e studentëve përgjigjen se duhet një qasje konstruktive ndaj çështjes, pasi është një “realitet i jetës moderne”.

Të injorosh këtë realitet është një gabim tragjik dhe ka një ndikim në jetën e përditshme të studentëve, tha Jonah Graham i trupit studentor të Universitetit Durham. Shpesh flitet për studentë që edhe pas diplomimit nuk arrijnë t’i shpëtojnë industrisë erotike apo me disa të tjerë që vuajnë nga çrregullime të stresit post-traumatik. Megjithatë, shumë universitete nuk janë të vetëdijshëm për këtë çështje, raporton abcnews.al

Dhe në Gjermani, megjithatë, prostitucioni është një zgjedhje për shumë studentë për të mbuluar shpenzimet e tyre. Sondazhet në Gjermani tregojnë gjithashtu se dhjetëra mijëra studentë financojnë studimet e tyre me foto nudo, video, seks nëpërmjet telefonit apo prostitucionit.

“Është e rëndësishme të kesh informacionin e duhur: “Është e rëndësishme që të gjitha universitetet të vendosin një sërë rregullash specifike për ata studentë që punojnë në një mënyrë apo tjetër në industrinë e seksit, në mënyrë që të shmanget diskriminimi apo paragjykimi”, tha Jessica Haier Griffin, themeluese e një organizate që mbështet studentët e sapodiplomuar.

“Puna e studentëve në industrinë erotike do të vazhdojë dhe universitetet duhet të përgatiten për të mbrojtur studentët e tyre në mënyrën më të mirë të mundshme.”/FaxWeb

Advertisement

Read Previous

Rama: 40,000 fëmijë të lindur këtë vit kanë përfituar bonusin e bebes

Read Next

Shkencëtarët zhvillojnë maskën që u tregon nëse e keni koronavirusin