Breaking News :

nothing found
26-09-2023

Sofja e gatshme për bllokadën e tretë, Shkupi kërkon zgjidhje “5 në 12”

Advertisement

Ministri i Jashtëm Bujar Osmani është shprehur optimist se 14 ditë deri në samitin në Bruksel janë kohë e mjaftueshme për arritjen e marrëveshjes dhe paralajmëroi se grupet punuese “do të shkëmbejnë propozime” do të takohen këto ditë, ndërsa kryeministri Zoran Zaev njoftoi dorëheqjen nga posti i kryeministrit. lidhur me “rezultatin e negociatave me Bullgarinë”.

Qeveria e ardhshme bullgare ka njoftuar se në marrëdhëniet me Maqedoninë do të respektojë Deklaratën e vitit 2019 të Parlamentit bullgar, për aq kohë sa ajo të jetë në fuqi, si dhe Kornizën e Shpjegimit të dërguar BE-së vitin e kaluar, pasuar nga vetoja e parë bullgare në dhjetor. Në debatin mbi qeverinë e ardhshme të Bullgarisë, partnerët e ardhshëm të koalicionit ranë dakord që Bullgaria do të ruante qëndrimin e saj të vetëm mbi Maqedoninë, por njoftuan gjithashtu “hapat për të rishikuar pozicionin e Kornizës”.

Gjasat janë shumë të vogla që Maqedonia e Veriut të merr datën për fillimin e negociatave./Nmk-post/

Advertisement

Read Previous

Botës i shtohet edhe një republikë, ky vend shpall pavarësinë

Read Next

Edhe kjo ndodhë/ Kanë 30 vite të martuar por gruaja është ende e vir*gjër!