Sillet pa shenja jete në spitalin e Tetovës një foshnje 6 javëshe

Estimated read time 2 min read

Një ngjarje e trishtueshme ka ndodhur në Spitalin Klinik të Tetovës, ku një grua nga Republika e Kosovës ka dërguar një fëmijë gjashtë javëshe pa shenja jete më datë 9 të këtij muaji. Informacionet e para tregojnë se ngjarja ka ndodhur rreth orës 07:00, por është raportuar zyrtarisht dje (20-nëntor) nga një punonjëse e Repartit të Pediatrisë në orën 09:45.

Mjekët nga Rreparti i Pediatrisë kanë bërë përpjekje të palodhura për të reanimuar fëmijën, por nuk kanë arritur ta shpëtojnë dhe kanë konstatuar vdekjen e tij. Pas konstatimit të vdekjes, persona mjekësorë janë nënshtruar procedurave për të dokumentuar ngjarjen dhe kanë tentuar të kthejnë jetën në trupin e vogël, por përpjekjet kanë qenë të pasuksesshme.
Personi femër nga Kosova, në prani të mjekëve, ka marrë fëmijën dhe dokumentacionin mjekësor, dhe është larguar nga spitali duke refuzuar qëndrimin për kryerjen e autopsisë. Në bashkëpunim me prokurorin publik, janë marrë masa për zbardhjen e plotë dhe dokumentimin e çështjes, duke u përmbajtur standardeve dhe procedurave ligjore për raste të tilla të ndjeshme dhe të kompleksuara. Autoritetet mjekësore dhe ligjore janë duke punuar për të siguruar transparencë dhe drejtësi në këtë rast të rëndë.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like