• 01-12-2021

Shaqiri: Administratorët që nuk pranojnë listën e transferimeve do të humbin vendet e punës

Ministri për Shoqëri Informatike Jeton Shaqiri për “Telma” tha se me ligjin e ri që u përcaktua dje në seancën qeveritare, punonjësit “në kuadër të Marrëveshjes Kornizë që rinë në shtëpi dhe marrin rrogë” do të pushohen nga puna nëse ata refuzojnë të rishpërndahen sipas listës së transferimit të përgatitur nga Ministria.

Bëhet fjalë për 1.420 persona për pagat e të cilëve në Buxhetin e vitit 2021 janë parashikuar 9.3 milion euro.

“Ka disa prej tyre që duan të shkojnë në punë, por për shkak të procedurave kemi këtë situatë. Nëse ata nuk pranojnë fillimisht, do të jenë në listën e transferimit dhe punësimi i tyre do të ndërpritet nëse nuk pranojnë kërkesën nga institucioni tjetër për t’i marrë ato”, tha Shaqiri.

Punonjësit të cilët që nuk kanë marrë pagë që 10 vjet, që duhet ta marrin sipas ligjit të ri do t’u jepen 7 ditë për të pranuar një punë sipas planit të Qeverisë, ndërsa nëse ata refuzojnë, ata do të shkojnë në listën e transferimit të Ministrisë për Shoqëri Informatike. Aty ata do të kenë 5 ditë kohë për të nënshkruar që ata e pranojnë ofertën, ose përndryshe humbin punën e tyre përgjithmonë.

Read Previous

Spanja nuk pranon të përballet me Kosovën

Read Next

Bekim Jashari: Jam i lënduar nga populli im, për të cilin familja ime ka dhënë jetën

%d bloggers like this: