Pse kanë vdekur kaq shumë pelegrinë sivjet në Haxh?

Estimated read time 1 min read

Një nga arsyet e numrit të madh të vdekjeve çdo vit në Haxh është se shumë pelegrinë shkojnë atje si pensionistë, pasi kanë kursyer gjithë jetën për ritualin fetar.

Shumë nga të moshuarit dhe të sëmurët shkojnë gjithashtu me shpresën se do të vdesin gjatë Haxhit – pasi konsiderohet bekim të ndërron jetë dhe të varrosesh në qytetin e shenjtë.

Ndryshe, Haxhi është një nga pesë shtyllat e Islamit dhe çdo mysliman që ka mundësi, është i detyruar ta përmbushë këtë detyrë fetare të paktën një herë në jetë.

Advertisement

Arabia Saudite ka shtuar masat e sigurisë së Haxhit vitet e fundit, por ende përballet me kritika se nuk po bën mjaftueshëm, veçanërisht për pelegrinët e paregjistruar.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like