Breaking News :

nothing found
21-09-2023

Pendarovski: Në BE nuk shkohet si vend i askujt, si pemë pa rrënjë

Advertisement

Ka ardhur koha të pyesim veten çfarë bëjmë përballë kulturës së harresës dhe moskujdesit i cili dominon, sepse për Evropën nuk janë të rëndësishme vetëm reformat gjyqësore dhe burokratike, por edhe investimi ynë kulturor. Në Bashkimin Evropian janë anëtare vende me zhvillim unik sociokulturor, aty nuk shkohet si vend i askujt, si pemë pa rrënjë, theksoi presidenti Stevo Pendarovski sot në fjalimin vjetor në Parlament.

Ne, siç theksoi shefi i shtetit, kemi vepra botërore referente në këtë plan dhe nuk duhet të lejojmë të jemi përjashtim nga ky rregull, për veten tonë, jo për ta. Prandaj nevojitet kujdes shumë më i madh për gjuhën tonë, për institucionet tona kryesore kulturore, për përmendoret tona, për shenjat vitale të identitetit tonë.

Advertisement

Read Previous

Skandali i të dhënave nuk kursen askënd, publikohet rroga e Edi Ramës, Ilir Metës, kreut të SPAK dhe agjentëve të SHISH (Ja sa paguhen)

Read Next

I vinte era palltos së udhëtarit, ulet aeroplani në Rinas. Ja për çfar u dyshua