Breaking News :

nothing found
21-09-2023

OBSH e konsideron Omicronin më pak të rrezikshëm se Delta

Advertisement

Sipas informacionit të publikuar sot nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), lloji i virusit Omicron është më pak i rrezikshëm se varianti Delta.

Thuhet se deri më tani janë mbledhur një sasi e kufizuar e të dhënave dhe se nuk ka dëshmi të konfirmuara se sa efektive janë vaksinat kundër variantit Omicron.

Bazuar në të dhënat paraprake dhe një profil të ndryshuar ndjeshëm të proteinës së variantit Omicron, mund të supozohet se efikasiteti i vaksinës kundër infeksionit dhe transmetimit të llojit omikron do të reduktohet, thuhet në deklaratë.

Në të njëjtën kohë, OBSH vëren se të dhënat paraprake tregojnë se lloji i ri do të jetë më pak i rrezikshëm, sepse shumica e rasteve ishin asimptomatike ose me simptoma të lehta deri në mesatare.

Advertisement

Read Previous

Një Burrë Që Tradhton Thotë Gjithmonë Këto 6 Fjali!

Read Next

Parashikimi i radhës nga Bill Gates: Brenda dy apo tri viteve, takimet e punës do të mbahen në…