Breaking News :

nothing found
10-06-2023

Numri i pacientëve me llojin britanik të Covid-19 në Maqedoni është rritur në 56

Advertisement

Të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik (ISHP) për periudhën nga 1 deri më 7 shkurt tregojnë një rritje të numrit të njerëzve në Maqedoni që janë të infektuar me të ashtuquajturën “Virusi i ri Britanik

Gjatë javës së fundit (01-07.02.2021), 649 materiale u raportuan në ISHP që u renditën për praninë e llojit “Britanik” të SARS-CoV-2 nga tre laboratorë (ISHP, Zhan Mitrev dhe MANU).

Nga ata të testuar, 56 ishin pozitivë për praninë e llojit të ri të SARS-CoV-2.

Këto rezultate tregojnë se lloji “britanik” i SARS-CoV-2 është i pranishëm në tetë qytete, dhe shumica e rasteve u zbuluan në Ohër (n = 25), Prilep (n = 10) dhe Kavadarci (n = 4).

Sipas analizave nga Akademia e Shkencave dhe Arteve e Maqedonisë, në periudhën e fundit janë zbuluar një numër i madh i varianteve të reja, të cilat nuk ishin më parë të pranishme tek pacientët në vendin tonë, gjë që mund të tregojë marrje të vazhdueshme të rasteve të reja të COVID-19 nga jashtë., të cilin eMagazine e transmeton rregullisht.

Disa ditë më parë, Ministria e Shëndetësisë informoi rreth 45 raste të këtij lloji të Covid-19 në Maqedoni./Nmk-post/

Advertisement

Read Previous

Turqia zbulon programin kombëtar hapësinor

Read Next

Gjermania pritet të zgjasë masën e izolimit