Breaking News :

nothing found
28-09-2023

Nga nesër do të kërkohet certifikata për dy doza vaksine për të hyrë në ambiente hotelerike

Advertisement

Nga nesër, për të hyrë në çdo lloj objekti të hapur ose të mbyllur, do t’ju duhet një certifikatë ose vërtetim për imunizimin (vaksinimin) ndaj COVID-19, pra të keni marrë dy doza vaksine, ose konfirmim se keni kaluar COVID-19 në 45 ditët e fundit, duke llogaritur nga dita e shërimit.Ky vendim është marrë në seancën e qeverisë të mbajtur më 26 tetor.

“Lejohet hyrja e çdo lloj objekti të tipit të hapur dhe të mbyllur, objekte hoteliere (kafe, restorante, bare, klube nate-disko), në objektin hotelierik/njësi hoteliere në objektet hotelierike për akomodim (hotel, motel, bujtinë, konvikt dhe objekte të tjera akomoduese), në pika karburanti, kazino dhe pika bastesh, në objekte të tjera që ofrojnë shërbime katering brenda saj, në ambiente hoteliere që janë të regjistruara për festime (festime, dasma, ditëlindje, pagëzime etj.)

si dhe lejohet hyrja ku mbahet një ngjarje e çdo lloji tjetër (koncerte, seminare, trajnime, kurse, takime, seminare, konferenca, ngjarje kulturore ose sportive), për vizitorët/të ftuarit/personat, duke poseduar dhe bashkangjitur një nga dokumentet si vijon:

– deri më 14 nëntor 2021 kërkohet një certifikatë/konfirmim për imunizimin (vaksinimin) e virusit SARS-CoV-2, pra marrjen e së paku dozës së parë të vaksinës kundër sëmundjes infektive KOVID-19, ndërsa nga 15 nëntori 2021, nevojitet çertifikatë/konfirmim për imunizimin (vaksinimin) e kryer ndaj virusit SARS-CoV-2, pra të ketë marrë dy doza të vaksinës kundër sëmundjes infektive KOVID-19 ose vërtetim/vërtetim se ka kaluar KOVID-19 në 45 ditët e fundit, duke filluar nga dita e shërimit”, thuhet në vendimin e Qeverisë të mbajtur më 26 tetor.

Advertisement

Read Previous

“Nuk kam fjet tërë natën nga vesi për ta dhënë votën”, qytetari nga Prizreni “marakli” i zgjedhjeve

Read Next

Grubi: Në shumicë parlamentare janë të gjithë të mirëseardhur, përveç “Levicës”