Breaking News :

nothing found
27-09-2023

Nga Janari paga minimale 26.476 denarë

Advertisement

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë po kërkon që paga minimale në bruto, duke filluar nga janari i vitit 2022 të jetë 26.476.00 denarë ose në shumën neto 18.000 denarë. Sindikalistët kanë dorëzuar propozim për miratimin dhe ndryshimet e nevosjme të ligjit.

Propozimi gjithashtu përmban se shuma e pagës minimale nuk mund të jetë më e ulët se 60 për qind e pagës mesatare mujore neto të paguar për punonjës në tre muajt e fundit, dhe e publikuar nga Enti Shtetëror i Statistikave.

“Ne propozojmë që pagat e të gjithë punëtorëve të harmonizohen me rritjen e pagës minimale në përputhje me ndryshimet në Ligjin për pagën minimale që kemi propozuar, në përputhje me ligjin dhe marrëveshjen kolektive me të cilën në mënyrë spirale do të rriten pagat e të tjerëve punëtorët”, thonë nga LSM.

Nga atje thonë se rritja e pagës minimale që nga vendosja e saj me propozimin e LSM-së, e deri më sot, nuk ka ndikuar negativisht tek kompanitë dhe shteti, nuk ka sjellë pushime nga puna apo ulje të pagave të tyre, vetëm ka sjellë produktivitet më të lartë, për shkak të motivim më të madh të punëtorëve.

Advertisement

Read Previous

“Hakmarrja” e majmunëve në Indi, mbysin 250 qenë duke i hedhur nga ndërtesat

Read Next

Abraham është një ‘bishë’ e vërtetë: Shikoni si e shkatërron gjysmën e skuadrës së Atalantas për të shënuar