Breaking News :

nothing found
26-09-2023

Nga 10 janari, udhëtimet në BE vetëm me dozën e tretë

Advertisement

Komisioni Evropian (KE) ka futur dozën e tretë të vaksinës të ashtuquajtur ‘booster’ si parakusht për udhëtim brenda Bashkimit Evropian për qytetarët e të ashtuquajtur botës së tretë, në të cilën përfshihet edhe Ballkani Perëndimor, transmeton REL.

Ky vendim do të hyjë në fuqi nga 10 janari i vitit të ardhshëm, datë nga e cila asnjë udhëtarë nuk do të mund të hyjë në BE pa dozën e tretë.

Sipas vendimit të këtij institucioni, doza e vaksinës së tretë kundër COVID-19 duhet të jetë marrë më së voni nëntë muaj nga doza e dytë, në mënyrë që udhëtarët të mund të udhëtojnë brenda shteteve të BE-së. Vaksina duhet të jetë njëra prej atyre të miratuara nga Agjencia evropiane për Ilaçe (EMA).

Që nga marsi i 2022-s, BE-ja do të heqë dorë nga qasja e të ashtuquajturave ‘shteteve të sigurta’ me ç’rast shtetet shtoheshin ose largoheshin nga lista varësisht nga situata epidemiologjike.

Lista përditësohej çdo dy javë andaj shtetet shtoheshin ose largoheshin nga ajo. Që nga viti i ardhshëm, udhëtimet do të lejohen në bazë individuale vetëm për personat e vaksinuar me të tri dozat.

“Po largohemi nga qasja bazuar në shtetin drejt qasjes individuale. Kjo nënkupton që të gjithë njerëzit e vaksinuar mund të hyjnë në BE. Nëse jeni të vaksinuar me vaksinë të miratuar nga Komisioni Evropian, mund të udhëtoni në BE”, njoftoi Ylva Jonhansson, komisionere evropiane për Punë të Brendshme.

Advertisement

Read Previous

Shokët dhe shoqet e klasës ngushëllojnë babain e Anisës nga Studeniçani

Read Next

Deliu-Kodra: Deklarata për të akuz*uarit në rastin “Kumanova”, është nxjerr nga konteksti