Breaking News :

nothing found
28-09-2023

Në Strugë Nuk Do Të Festohet Viti Ri, Aryesja Do T’ju Habit!

Advertisement

Në Ohër do të ketë, kurse në Strugë nuk do të ketë festë të organizuar për Vitin e Ri në ambien të hapur. Autoritetet e qytetit të Strugës e arsyetojnë këtë vendim duke kursyer para për shkak të krizës energjetike. Paratë e kursyera, thonë ata, do të rialokohen për nevojat e ndërmarrjeve publike.

“Dekorimi i qytetit do të bëhet në zonën qendrore të qytetit, në mënyrë modeste dhe do të kryhet nga Ndërmarrja publike – Strugë. Ky vendim është marrë duke pasur parasysh situatën e krizës në sektorin e energjisë”, thonë nga Komuna e Strugës.

Megjithatë, disa punëtorë të turizmit mendojnë se Struga është qendër turistike dhe se një lloj manifestimi i Vitit të Ri duhet të organizohet jashtë.

“Sigurisht që pushteti vendor duhet të organizojë diçka të mirë për të tërhequr më shumë turistë”, tha Erhan Papraniku, menaxher hoteli.

Në Strugë do të ketë vetëm festë për fëmijë dhe shëtitje të babagjyshit nëpër qytet. Në Ohër, nga ana tjetër, grupet dhe interpretuesit vendas do të performojnë në sheshin e qytetit më 31 dhjetor, ndërsa më 1 janar do të ketë festë.

“Ne nuk duhet të përballojmë të kemi një qytet pa zbukurime. Ohri do të dekorohet, do të duket mirë, do të ketë një manifestim modest në sheshin e qytetit ku do të ketë vetëm interpretues nga qyteti ynë”, tha Kiril Peçakov, kryetar i Ohrit.

Ndryshe, në shumicën e hoteleve përgjatë Liqenit të Ohrit këtë vit nuk do të ketë natë të Vitit të Ri për shkak të protokolleve ekzistuese, të cilat mundësojnë mbushjen e kapaciteteve të objekteve deri në maksimum 50%.

Advertisement

Read Previous

Hiqet ndalesa për kamionët në rrugën Gostivar – Kërçovë

Read Next

Bëhet rivlerësimi: Robin Krasniqi fitues ndaj Boesel – ‘konfirmohet vjedhja’