Myslimanët kremtojnë sot Kurban Bajramin

Estimated read time 1 min read

Besimtarët e fesë islame kremtojnë sot Kurban Bajramin, i cili sipas traditës islame nderon gatishmërinë e Ibrahimit të flijojë djalin e tij Ismailin, si vepër e nënshtrimit ndaj urdhrit të Zotit, para se Zoti të ndërhyjë përmes engjëllit të tij Xhebrailit dhe të njoftojë Ibrahimin se flijimi i tij është pranuar tashmë. Manifestimi për territorin e Kosovës kushtuar Kurban Bajramit, mbahet në Xhaminë e Madhe në Prishtinë duke filluar nga ora 4:19, me faljen e namazit të sabahut, pas të cilit do të jetë ligjërata tematike, të cilën do ta mbajë Hetem Sopjani – kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prishtinë.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like