Breaking News :

nothing found
30-09-2022

Ministri Hoxha: Ja në cilën fazë është grumbullimi i duhanit

Advertisement

Ministri i Bujqësisë Arjanit Hoxha, në një intervistë për “Radio Pella” ka njoftuar se grumbullimi i duhanit është në fazë të fundit, dhe se 85% e duhanit që është dakorduar është blerë, informon Zhurnal.

Ai shpreson se grumbullimi të përfundojë brenda afatit ligjor, por nëse ka nevojë, përmes ndryshimit të ligjit të zgjaten dhe afatet.

“Nëse ka nevojë për zgjatjen e afatit, atëherë ne jemi të gatshëm që në mënyrë të përshpejtuar të ndryshojmë ligjin dhe ta zgjasim afatin deri në fund të muajit mars, në mënyrë që të grumbullohet e tërë sasia e duhanit të prodhuar, përfshirë këtu edhe tepricën.

Unë u bëra thirrje prodhuesve të duhanit që të prodhojnë duhan në përputhje me marrëveshjet. Të mos rritet prodhimi i paplanifikuar dhe jashtë marrëveshjes, në mënyrë që të mos krijohet tepricë, sepse kjo shkakton presion mbi kompanitë grumbulluese dhe rritje të pakënaqësive midis prodhuesve të duhanit. Prodhimi kontraktual është çelësi i suksesit. Kjo vlen për të gjithë sektorët e bujqësisë dhe ne si ministri e synojmë një gjë të tillë. strategjia jonë e zhvillimit është krijuar në këtë drejtim, të formulohet një plan realist se për sa sasi prodhimi kemi nevojë, përkatësisht sa sasi prodhimi do të mund të sigurojmë në treg. Po punohet intensivisht për të zgjeruar tregjet ekzistuese duke gjetur tregje të reja. Kështu ne do të rrisim prodhimin në mënyrë të sigurt, por vetëm pasi të kemi marrëveshje për grumbullimin e sasisë”, është shprehur ministri Hoxha.

Sipas ministrit, viti i kaluar ishte mjaft i vështirë për bujqësinë, por se sivjet po bëhet gjithçka që munden për të ndërtuar një strategji të mirë që e njejta situatë të mos përsëritet.//Zhurnal.mk

Advertisement

Read Previous

Policia në Tetovë ka konfiskuar 22 automjete

Read Next

Abrashi: LDK-ja ka një ngritje dhe trend shumë pozitiv