Meterologu i njohur: Po vjen bora – nga kjo ditë “një përrallë e mrekullueshme e borës”

Estimated read time 2 min read

Meteorologu Slavço Poposki njoftoi për një bombë arktike në Ballkan dhe në Maqedoni.

“Kësaj radhe do të fokusohemi në atë që na pret sipas përditësimeve më të fundit të modeleve meteorologjike, që është se nga e premtja Ballkani do të goditet nga një bombë dëbore dhe një ciklon shumë i thellë që do të formohet mbi Adriatik me depërtimin e të ftohtit. ajri nga veriu (në qendër të këtij cikloni, presioni i ajrit do të jetë tepër i ulët për rajonet tona, madje 978 htp – hectopascals në përkthim.

Me këtë, në të gjithë rajonin, si dhe në Maqedoni, do të ketë reshje të bollshme të borës, si në vendet më të larta ashtu edhe në male dhe në vendet më të ulëta (qytetet) dhe do të mbretërojë një përrallë e mrekullueshme e borës. E gjithë kjo do të pasohet me erë të fortë nga drejtimi verior dhe rënie të madhe të temperaturave të ajrit.

Advertisement

Fundjava e ardhshme do të jetë shumë e ftohtë dhe me borë.

SHËNIM: Ndryshimet në modelet meteorologjike janë ende të mundshme, ndaj këshillojmë qytetarët që të ndjekin analizat tona të radhës. Në përgjithësi, gjasat që Ballkani dhe Maqedonia të preken nga një bombë bore nga Arktiku (Ciklon bore) po rriten gjithnjë e më shumë nga e premtja.

E gjithë Europa do të preket nga kjo bombë në Arktik”, tha ai.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like