Breaking News :

nothing found
27-09-2023

Maqedoni: Ndërron jetë nga covid 19 njëvjeçari nga jetimorja

Advertisement

Instituti i Shëndetit Publik bën me dije se në statistikat e sotme të Covid-it për personat e vdekur të konstatuar nga regjistri, një fëmijë një vjeç ka ndërruar jetë më datë 29.11.2021.

Sipas të dhënave të marra nga Klinika për sëmundje të fëmijëve bëhet fjalë për një fëmijë që qëndron në shtëpinë e fëmijës në Manastir.

Ajo është shtruar vazhdimisht në spital për CVD për shkak të komplikimeve në sëmundjet themelore: Osteokondrodisplazia, Epilepsia, Hidrocefalusi, Kequshqyerja, Kardiomiopatia e Dilatuar.

Fëmija deri në ditën e shtrimit të fundit ka qenë i shtruar në Spitalin klinik Manastir ku për shkak të infeksionit të rrugëve të poshtme të frymëmarrjes është trajtuar nga data 15.11.2021 deri më 24.11.2021 kur për shkak të përkeqësimit të gjendjes së përgjithshme dhe ka marrë test pozitiv në Kovid 19. , ai u referua në IBZD Kozle.

Pas terapisë së aplikuar dhe pamundësisë për t’iu përgjigjur ashpërsisë së pasqyrës klinike të fëmijës që ka një ngopje të ulët të vazhdueshme me oksigjen prej 64%, dhe në një marrëveshje të mëparshme, nga IBZD Kozle fëmija transferohet në Klinikën e Pediatrisë si institucion terciar. , për trajtim të mëtejshëm dhe trajtimin e duhur. Monitorimi dhe trajtimi intensiv i fëmijës në repartin e qendrës së urgjencës, i cili nga dita e pranimit është në ventilim mekanik, zhvillohet nga data 24.11.2021 deri më 29.11.2021, kur pavarësisht të gjitha veprimeve të marra për mjekim dhe reanimim, përfundon vdekjeprurës

Advertisement

Read Previous

Tetova nuk do të stoliset për Vitin e Ri, Ja arsyeja

Read Next

RASTI I PARË OMICRON NË MAQEDONI, SIRLI UDHËTIM TË TRANSMETUAR DHE TË VAKSINUAR NGA BRITANI