Breaking News :

nothing found
28-09-2023

LSM kundër propozimit të KSI-së: Vaksinimi duhet të jetë zgjedhje personale e punëtorëve

Advertisement

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë (LSM) ka reaguar ndaj propozimit të fundit të Komisionit për Sëmundje Infektive, që vaksinimi për të punësuarit në sektorin publik të jetë i detyrueshëm. Nga LSM thonë se vaksinimi duhet të jetë rezultat i zgjedhjes personale të punëtorëve, dhe nuk duhet të bëhet me dhunë. “Procesi i imunizimit nuk duhet të bëhet në dëm të të drejtave elementare të qytetarëve të garantuara me Kushtetutë, konventa dhe ligje ndërkombëtare dhe kundër vullnetit të individit”, thuhet në reagimin e LSM-së.

Sindikata bën të ditur se në periudhën e kaluar ka marrë ankesa nga punëtorët të cilët nuk janë vaksinuar ku thuhet se nuk lejohet të hyjnë në punë pa certifikatë vaksinimi apo test negativ të bërë me shpenzimet e tyre.

Për këtë, LSM i është drejtuar Inspektoratit Shtetëror të Punës, ku kanë marrë përgjigje se një sjellje e tillë e punëdhënësve është e paligjshme.

Advertisement

Read Previous

Mickoski: Evropa të mos na kushtëzojë më tepër por të jep datë për fillim të negociatave!

Read Next

Ronaldo posedon rezidenca luksoze dhe vetura në vlerë 53.4 milionë euro