Breaking News :

nothing found
26-09-2023

Lira turke në rënie të lirë, qytetarët në kushte ekstreme: Po pakësojmë edhe ujin e pijshëm

Advertisement

Rënia e lirës turke ka sjellë rënie të ndjeshme të pagave duke sjellë vështirësi për përballimin e çmimeve të ushqimit dhe ilaçeve.
Qytetarët kanë arritur në pikën ku ata nuk mund të përballojnë as gjërat elementare si qumështi apo edhe produkte të tjera, të cilat janë gjithnjë e në rritje.

62% e qytetarëve kanë konvertuar depozitat e tyre në euro ose dollarë. Disa të tjerë po marrin hua nga bankat për të marrë valutë.
Në këtë situatë, pjesa më e madhe e popullsisë është në kushte mjerimi dhe e paaftë për të përballuar jetesën.
“Ne pakësojmë edhe ujin që pimë. Kemi arritur deri në atë pikë. Një ditë blejmë diçka në supermarket ndërkohë që të nesërmen çmimet rriten krejt papritur”, thotë njëri prej tyre.

Advertisement

Read Previous

Pasanikët e botës: Qytetet më të shtrenjta për të jetuar për vitin 2021

Read Next

Kufomat nga aksidenti tragjik transportohen me kamion nga Mjekësia Ligjore në Bullgari