Breaking News :

nothing found
27-09-2023

Ky ishte sekreti më i madh në jetën private të Enver Hoxhës, për të cilin jetoi gjithmonë me frιkë

Advertisement

Ata të dy ishin njoftuar gjatë kohës kur Enver Hoxha ishe mësues në Korçë, dhe më vonë e zyrtarizuan lidhjen mes familjesh, kur edhe Mbreti Zog ishte pajtuar që ata të dy të martoheshin, ku kishin vendosur të fejoheshin në pranverën e vitit 1939, shkruan Gazeta Metro

Mirëpo, pas kon fliktit të Shqipërisë me Italinë, familja mbretërore u largua nga Shqipëria për në Greqi, dhe Hoxha me Mexhiden u ndanë, edhe pse kjo e fundit i kishte kërkuar atij të shkonte me ta, dhe iu bashkuar atyre, por deri në fund, pasi familja mbretërore e kishte tradhtuar atë.

Enver Hoxha ndërroi mendje kur pa se ata nuk po shkonin në Selanik ku do t’ i merrte një anije britanike që do t’ i çonte në Londër, siç ishte thënë kur u nisën, por po shkonin në Stamboll.

Kështu që, pasi mori një sasi të mirë parash nga Princesha e tij, u kthye në Shqipëri. Enver Hoxha dhe Princesha Maxhide nuk u panë më kurrë, ose së paku nuk u takuan. Por Princesha Maxhide do të vazhdonte që ta torturonte Enver Hoxhën deri në v d ekje, në mënyrën e saj. Që prej vitit 1939 e deri sa vdiq rreth gjysmë shekulli më pas, Enver Hoxha do të jetonte me fr ikën e zbulimit të letërkëmbimit të tij me motrën e Zogut, që do ta shkatërronte politikisht atë.

Gjetja dhe zhdu kja e letrave të shumta që ai i kishte dërguar Princeshës Maxhide u bë ob sesioni i jetës së tij. Letrat sigurisht që i ruante princesha e cila jetonte në mërgim pranë të vëllait. Gazeta Metro.

Advertisement

Read Previous

Ndodh ne Shqipëri, nusja ikën nga dasma e saj me dajën e burrit, babai I dhendrit ben kerkesen e paimagjinueshme

Read Next

Mihrije Braha: Më Vie Shumë TURP i Madh Që Jam Nga Kosova, Na Jemi Familje E Ngritur Shumë..