Breaking News :

nothing found
11-06-2023

Kryetari i Shtipit propozon bullgarishtën të mësohet si lëndë fakultative

Advertisement

Kryetari i Komunës së Shtipit Sashko Nikollov pas takimit të sotëm me ambasadorin Bullgar Angel Angelov, tha se bërë propozim që të mos ketë asgjë kundër gjuhës Bullgare, që të mësohet në shkollat ​​e Maqedonisë, përcjell NMK-post.

Në frymën e fqinjësisë së mirë dhe komunikimit më të mirë me Bullgarinë, unë sugjerova se nuk ka asgjë kundër mësimit të gjuhës Bullgare në shkollat ​​tona, sepse çdo gjuhë që është e njohur dhe e pranishme është një mundësi e mirë komunikimi mes kombeve, tha Nikollov

Nikollov shtoi se pati një takim të frytshëm me Angelov sepse diskutuan për disa projekte të përbashkëta kufitare, investime të ndryshme që do të nënkuptojnë zhvillimin e të dy vendeve, por edhe bashkëpunimin midis qyteteve.

Ambasadori Bullgar, siç thotë ai, është optimist për mosmarrëveshjen midis Maqedonisë dhe Bullgarisë dhe gjëja më e rëndësishme është të rivendoset besimi midis popujve./Northmacedoniapost

Advertisement

Read Previous

Shqiptarja “çmend” turistët në Kodrën e Diellit në Tetovë

Read Next

Lladrovci: Limaj iku nga lu fta, kërkonte WC (VIDEO)