Breaking News :

nothing found
28-09-2023

Jankuloska për financimin e VMRO-DPMNE-së: “Në selinë e partisë kishte kasaforta masive prej 1.5 metrash”

Advertisement

Ish-ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankulloska, në seancën e sotme për rastin gjyqësor në “Placevi në Vodno”, dëshmoi për periudhën kur ishte ushtruese e detyrës së Sekretares së Përgjithshme të VMRO DPMNE-së për financimin e partisë. “Kishte kasaforta masive 1.5 metra në selinë e partisë,” tha Jankulovska, e cila po i përgjigjej pyetjeve të prokurores Lile Stefanova, e cila i kërkoi dëshmitares të ndajë gjetjet e saj se si financohej partia në kontekstin e aktakuzës. Gruevski bleu parcela në Vodno me para nga kuota e anëtarësimit.

Mund të jap disa informacione nga vjeshta e vitit 2004 deri në 2006. “Në kohën kur unë isha ushtrues detyre i Sekretarit të Përgjithshëm të VMRO DPMNE-së, në periudhën kur partia ishte në opozitë dhe gjatë gjithë kohës kishte llogari të bllokuar dhe funksiononte nga donacionet e individëve”, tha Jankuloska, duke theksuar se disa prej donatorëve u janë dhënë fatura në para.Sa para i janë dhënë Gruevskit, ka pyetur Stefanova, ndërsa Jankullovska është përgjigjur se nuk e di sa para i janë dhënë Gruevskit dhe se di vetëm për shumën që i janë dhënë.

Advertisement

Read Previous

Dimri në Maqedoni do të jetë më i ngrohtë dhe me më shumë borë

Read Next

Data për në BE, Petkov: Maqedonia duhet të presë edhe 6 muaj!