Breaking News :

nothing found
27-09-2023

Ja cilat kushte anti-covid duhet t’i dijnë mërgimtarët për të ardhur në atdhe

Advertisement

Mërgimtarët që duan të hyjnë në territorin e Kosovës, përmes pikave kufitare, duhet të paraqesin testin negativ për koronavirus, nëse s’kanë çertifikatë të vaksinimit.

Përmes një postimi në faqen zyrtare, Qendra Kombëtare për Menaxhimin Kufitar ua ka rikujtuar udhëtarëve se dëshmia e vaksinimit do të kërkohet nga Policia.
Si e rritën imunitetin kundër viruseve moshat nga 40 deri në 75+?
Në rast të mungesës së testit, do të kërkohet karantinim për një periudhë shtatë ditore.

“Të gjithë shtetasit e Republikës së Kosovës, që tentojnë të hyjnë në Republikën e Kosovës, përmes pikave kufitare, në rast të mungesës së certifikatës së vaksinimit, për t’ua mundësuar hyrjen, Policia do të kërkojë testin PCR negativ jo më të vjetër se 48 orë, apo të kërkojë karantinim për periudhë 7 ditore”, thuhet në njoftim.

Aktualisht të gjitha vendkalimet kufitare janë të lira për qarkullim dhe nuk ka kolona. Kurse, nga data 3 janar 2022 për të hyrë në Kosovë qytetarët duhet të kenë të dy dozat e vaksinimit kundër COVID-19.

Advertisement

Read Previous

‘Tesla’ me pilot automatik, shtyp kalimtarët në Paris, 9 të lënduar

Read Next

Shqipëri dy fémijë grabisin postën, ja mosha e tyre