Breaking News :

nothing found
27-09-2023

Ja çfarë thotë Kastriot Myftaraj për varrimin e 45 shqiptarëve në Maqedoni

Advertisement

Va.rrimet pa pjesëmarrjen e femrave të 45 shqiptarëve të Maqedonisë Veriore, të vdekur në ak.sidentin e autobusit në Bullgari

Një gjë më bëri veçanërisht përshtypje në va.rrimet e 45 shqiptarëve të Maqedonisë Veriore të vd.ekur në dj.egien e autobusit në Bullgari, sipas videove të shumta që kam parë në Youtube.
Pjesëmarrja në va.rrime ishte ma.sive, me tu.rma të mëdha por të gjithë pjesëmarrësit ishin meshkuj.
Asnjë femër!

Të vde.kurit kishin sigurisht nëna, motra, gra, bija, gjyshe, teze, halla, mbesa, kushërira. Asnjë prej tyre nuk ishte e pranishme në va.rrim.
E pra, shumica e atyre që vd.iqën dhe u va.rrosën ishin femra, 30 nga 45 vetë.
Arsyeja që nuk kishte femra të pranishme në va.rrim ishte se në varrimet e kryera me ri.tual is.lamik nuk lejohet prania e femrave.
Nëse ka femra të pranishme në ceremoninë e varrimit, atëherë va.rrimi është haram, nuk pranohet shpirti i të vd.ekurit nga Allahu.

Unë mendoj se askund më qartë se në ndalimin e femrave për të qenë të pranishme në va.rrimin e të afërmve të tyre, nuk shprehet më qartë thelbi antinjerëzor i fesë islame.

Asnjë nga fetë idh.ujtare nuk e ndalonte praninë e femrave në va.rrime. Këtë gjë e ndalon veç Islami.
Mospjesëmarrja e femrave në va.rrim bie në sy edhe në videot me pamjet e va.rrimit të anëtarëve të familjes Jashari në 1998.
E pra, nga njëzet anëtarët e familjes Jashari të vr.arë në mars 1998 nga serbët, shumica, njëmbëdhjetë ishin femra!/Kastriot Myftaraj

Advertisement

Read Previous

Vrau gruan dhe tre fëmijët për një certifikatë vaksine, kjo ishte letra që kishte lënë gjermani para se ta vriste edhe vetën

Read Next

U martua pa miratimin e familjes, vëllau nga India ia preu motrës shtatzënë kokën me drapër