• 27-10-2021

HUDHËR DHE LËNG PORTOKALLI PËR QARKULLIMIN E GJAKUT

Hudhra është një nga thesaret më të mrekullueshëm të nëntokës.

Që në lashtësi, hudhra është përdorur për shërimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve të ndryshme.

Vlerat e saj njihen gjërësisht nga shumë vende të botës që i përmbahen praktikave të mjekësisë popullore, sipas të cilave, hudhra është ajo që frikëson sëmundjet.

Përdorimet e saj janë të panumërta, madje gjatë Luftës së Dytë Botërore, ushtarët rusë shëronin plagët me hudhër si pasojë e mungesës së penicilinës.

Hudhra është e mirë kundër infeksioneve për uljen e kolesterolit, tensionit të gjakut dhe për përmirësimin e qarkullimit të tij.

Hudhra është e pasur me antioksidantë, minerale dhe vitamina, veçanërisht vitaminën B e cila ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut dhe lehtësimin e qarkullimit të tij.

Ajo pranohet gjërësisht si një prej ushqimeve më të shëndetshme për zemrën.

Hudhër dhe lëng portokalli për qarkullimin e gjakut

Read Previous

7 PERSONA E SHFRYTËZUAN SEKSUALISHT TË MITURËN

Read Next

Humb 19 vjeçarja nga Obiliqi, familjarët kërkojnë ndihmë për gjetjen e saj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: